13 Ocak 2015

İLKBAHAR-YAZ 2015 KADIN GİYİM

Anahtar Detaylar



Katlı, bir arada ve pilili kumaş manipülasyonla, sezonun kadın giyimindeki önemli detaylandanKontrast detaylar sıkça rülüyor.


Yapı

Katlı



Katlamalı kumaş manipülasyonla, özellikle resmi ve okazyon giyimde rülüyor. Daha ır kumaşlar, tekniklerin yeni ve modern rünmesini sağlıyor.




70'ler


1970‘lerin klapa detayları, ceketlerde kontrast detaylar yaralmanı sağlıyor.




Büzgülü



Lastikli rünümler yumuşak efektler yarayor. Önemşli bir tasarım detayı olarak kullanılan zgüler aynı zamanda fonksiyonel de bir detay. Hem okazyon hem de günlük giyimde kullanılan detay, en çok beldrülüyor.



  Büyük klapalar

  Büyük klapalar, tercih edilen kalın kumşlardan dolayı yumuşak bir rünüm yarayor.   Kumaştan aylıp öne çıkarak, ceketin odak noktası oluyor.



İnce askılar


İnce ip askılar, hem ön hem de sırt detaylanda tercih ediliyor.  Çift askılar, çapraz askılar ve derin yakalar, hem günlük hem de okazyon giyimde tercih ediliyor. Bu basit detay, yazlık elbise ve üstleruygulanabilir.


Çapraz yaka


Genelde ürünün sırtında rülen detay, bu sezon göğüse dramatik bir etki kayor.


Dolu dolu


Drapeler modele heykelsi ve dramatik bir rünüm veriyor. Doluluk ise, omuz ve yakalarda, okazyon paalarda tercih ediliyor. Ağır ipekler tercih ediliyor


Pilise



Kontrollü pliler ve pliseler, okazyon giyimde ve günlük elbiselerde rülüyor. Her ttürlü kumaş ile uygulanan pililer , el işi ve feminnen bir hava ekliyor


Yakalar


vmlı kumaşlar, yine kumaşlar ile boyundan askılı olarak yada metal eklemeler ile tamamlanıyor.

Genelde okazyon parçalarda kullanılan detay, günlük giyime de adapte edilebilir. Jarse üstler ve günlük elbiseler için uygun bir trend.


Yüksek yakalar


Yüksek yakalar, ince kumaşların bir kaç katlı kullanımı ile katmanlı bir rünüm yarayor. Dantel, vual, organze gibi kumaşlar kullnılıyor. Zarif sırt detayla ,rünmez fermuar yada düğmeleri iltamamlanıyor.




Fırfırlar


Geek  üs görülen  fırfırlar,  yakalar  etek  uçları  ve  kollarda,  elbiselerin  sırtlarında  ve üst giyimde rüyor. Daha yük veya tam tersi tek katmanlı kullanımlanı görüyoruz. Her iki şekilde de ultra feminen bir dokunuş ekliyor modele.




Süsleme


Açık yada tüllü kesikler


Göğüs kısmındaki detaylar, ilkbahar/yaz 2015 sezonunun ana detaylarından. Kesik şekiller yumuşak ve yakışkan birrünüm için kontrast kumaşlar il tamamlanıyor



Kullanışlı ceple


Basit ve kullanışlı cepler, modellere iş giyimi detayları ekliyor. Üstlerde, ceketlerde ve alt giyimde rülen cep detayla, sıkça rülüyor


Yakalar



Bu ticari detay, baskılı yaka olarak da tercüme edilebilir. Kontrast renkler ve kumaşlar ile sanki orada yaka varmış gibi rülen modeller günlük giymde ve tam elbiselerde sıkça tercih ediliyor.



Yıpranmış


Yıpranmş rünümler, denimleri güncellemenin bir yolu. Sökük kumaş kenarları, giyilerek oluşmuş delikler, klasik denim ceketler, tişörtler ve tunik elbiselerde rülüyor.



Minimal metalik



Parlak aln ve müş plakalar omuz ve yakalarda kullanılıyor. Bu metal paalar, en basit kumaşlar ile talara alternatif olarak kullanılıyor.


Kumaş aplikeleri



Kumaşlar 3boyutlu efekt yaratmak için kullanılıyor. Doku ve desen efekti de aratan kumaşlar, modele aplike ediliyor, ve couture bir finiş havası yarayor.


Zengin işleme



İşlemeler, farklı yüzeyler yarayor. Boncuk işlemeler, dokulu ve şaşırtıcı yüzeyler yarayor.



Yaka detayı


Nakışlı ve işli yakalar, ilkbahar/yaz 2015 sezonu için önemli bir detay.  Okazyon giyimde ve güncel sokak giyminde de rülen bir detay.


Bağlamalar

Parlak  düğmeler


Parlak renk kaplamala, özellikle pastel tonlarda. Günlük giyimde parlaklık yaratan bir özelliğe sahip. Yarı kaplamalı düğmeler ise, günlük paalara beklenmedik detaylar ekliyor.




Çoklu düğmeler



Kullanılan çoklu düğmeler, hem fonksiyonel bir detay ekliyor hem de plaka ve ceplerde güzel bir detay oluyor. Ay zamanda tonal veya kontrast renklerde de tercih edilebiliyor.



Oksitli


Metal oksitli rünüm, zel ve eski duruyor. Pop renklerle de örneklerini rdüğümüz oksitli malzemeleözellikle denimlerde ve  günlük giyimde tercih ediliyor.



İşçi giyimi kesimleri


Vintagişçi giyimi rünümleri, antik ve metal klipsler, ahşap düğmeler ve imitasyon fildişi düğmeler, günlük giyime ve denime otantiklik ekliyor.



Büzgü


zgü detayla, günlük giyme yumuşak bir volüm ekliyor. İnce ceketleri ve koton elbiseleri
güncelliyor.



Narin bağlamalar



sIrt bağlama detayları oldua ince ve narin rünüyor. Kurdelalar ve çoklu iplerin kullanıldğı modeller feminen bir rünüm yarayor. Hem okazyon hem de günlük paalarda kullanılıyor.





Jarse


Grafik detaylar


Tek renkli ve grafik baskılı detaylar, ceplerde sıkça rünüyor. Yakalar, kollar ve robadaki detaylarda monokrom ve şehirli bir hava var



Drapeli sırt


Sırt detayla, günlük ve okazyon giyme bir drama havası ekliyor. Omuzlardaki piliseler, volüm yarayor. Akışkan ipek karışımlı kumaşlar, bu rünüm için ideal.




Şeritli


Izgara görünümlü şeritler, ürünün sırna farklı tasarım detayları ekliyor. Vücudu saran modeller içioldua etkili bir detay. Günlük elbise ve üst giyimde rülüyor.



Kaçık rünüm


Kaçmış jarse rünümü, denimin yıpranmış rüntüsüne benziyor. Günlük paalara dağınık bir hava ekliyor.  Hem eski hem de geek üstü rünen modeller, daha formal olarak kullanılıyor.



Dar ve kısa kol


Kısa kol, dar üstlerde tercih edilen anahtar bir şekil. Bu rünüm, önemli bir jarse güncellemesi. Kısmodellerde, daha dar modellerde veya uzunlarda da rülebiliyor.



Bol v yaka


Bol V yaka modeller, sweashrit ve atletleri güncelleyen bir detay.  Çevresindeki biyeler ile detay
ekleniyor. Genelde yumuşak ve pastel yonlar tercih ediliyor.



Bitmemiş kenar



Giyilmiş rünüm, paalanmış jarseler, rahat ve kullanılmış bir his yarayor. Yumuşak iplikler ve pigment boyalı kumaşlar tercih ediliyor. Yaka ve etek uçları ise temizlenmeden bıralıyor.



Sıfır yaka



Sıfır yakalar, bir styling detayı olarak ikili bir rünümle güncelleniyor.  Tişört ve atletlerin yakalanda farklılık yarayor. Kontrast renkleri tercih edebilir, yada rünümü minimal tutmak için doğal renkleri tercihedebilirsiniz.



Asimetrik yaka


Asimetrik yakalar, çeşitli stillerde kullanılıyor. Günlük basit elbiselerde, yüksek yakalarda; -okazyon giyiveya günlük giyimde rülen asimetrik detaylar, tek askılar ile destekleniyor.



KAYNAK WGSN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...