16 Nisan 2015

GAME OF THRONES 5. SEZON BAŞLADI


Game of Thrones'un 5. sezonu uzun süredir heyecanla bekleniyordu. George R.R. Martin'in romanlarından uyarlanan ve David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan Game of Thrones dizisi 12 Nisan Pazar gecesi yayınlanacaktı. Geçen senelerde de olduğu gibi bu sezon da 10 bölümden oluşacak. Ancak dizinin ilk 4 bölümü hacklendi ve internete yayın tarihinden önce düştü. Tabii dizinin ilk 4 bölümünün kanallardan önce internet ortamında yayılması dünya gündeminde bomba etkisi yarattı ve tabii indirme rekorları kırdı!

HBO yöneticileri ise Game of Thrones'un korsan olarak indirilmesini övgü olarak değerlendiriyor. Olan olmuş tabii bu da bir polyana bakış açısı :) Herhalde kanallarla yaptıkları anlaşmalar böyle küçük bir pürüzden etkilenmeyecek kadar güçlü, yada DVD satışlarının etkilenmesi pek de bütçelerini sarmayacak cinsten!!

Bu sezon, son sezonda büyük sarsıntı yaratan ölümlerin ardından ortaya çıkan iktidar boşluğunu doldurmak için mücadele eden kahramanların hikayelerine odaklanıyor. 5. sezon posterlerinde ağırlıklı olarak Ejderhaları görüyoruz, bu sezon ejderhaların ve ejderhaların annesi
Daeneryys Targanyen sezonu olacak gibi...

Black Castle'da John Snow, güçlenen Stannis Baratheon ile bir araya geliyor. Westeros'ta güç rüzgârları Tyrell Hanesi'nden yana esiyor. Kaçak Tyrion hayatında yeni bir amaç bulurken, Daenerys büyük güçle birlikte gelen büyük fedakârlıkları göğüslemeye çalışıyor. Dar Deniz'e yol alan Arya Stark ise eski bir dostunun peşinden gidiyor. Ve hepsinden önemlisi bu sezon Martin'in yarattığı bu fantastik evrene nihayet beklenen kış gelecek.

Yine çok heyecanlı, yine birçok yeni karakterin katılacağı ve mevcut karakterlerin ölerek diziye veda edecekleri süper bir sezon bizleri bekliyor...



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...